Stimati prieteni
Astazi se implinesc 102 ani de la infiintarea Partidului Comunist Roman, partid care pe 8 Mai 2021 a devenit Partid Centenar, sub denunirea de Partidulul Comunist Roman-Secolul XXI (PCR-XXI)
Pe parcursul activitatii sale partidul a reusit sa contribuie la pregatirea si infaptuirea actului istoric de la 23 August 1945, eveniment ce a permis reducerea razboiului cu 6 luni de zile si salvarea vietilor a peste 2 milioane de soldati , fapt pentru care Stalin a aprobat reincluderea in granitele traditionale a partii din Transilvania rapita prin Dictatul de la Viena, precizand ca „Transilvania va fi in veci a Romaniei”.
La Congresul Partidului Comunist Roman din 1945,cu ocazia alegerii in functia de Secretar General, Gheorghe Gheorghiu Dej a precizat ca dezvoltarea Romaniei se va baza pe electricitate si industria grea. Este de remarcat faptul ca atunci cand i se prezentau planurile cincinale intrebarea pe care Gheorghe Gheorghiu Dej o punea ,de fiecare data, era” Cate boabe de fasole ati mai pus in ciorba muncitorului?”.
In anul 1958, conducerea Partidului Comunist Roman, a negociat cu succes retragerea trupelor stationate de pe teritoriul tarii noastre , iar in 1964 , in urma Plenarei din Aprilie, a redactat Declaratia de Independenta si Reconiliere Nationala, care a consolidat independenta tarii si a dus la desfiintarea inchisorilor politice din tara noastra.
In iulie 1965,la Congresul al IX-lea al Partidului Comunist Roman, numele tarii a devenit Republica Socialsita Romania si s-au pus bazele Comunismului National Romanesc ,care a promovat un Nationalism pozitiv iar Internationalismul a fost promovat prin prisma interesului national.
Rezultatele obtinute de poporul roman in dezvoltarea economico-sociala a tarii l-a detemninat pe marele filozof ,Petre Tutea, detinut politic timp de 13 ani, sa declare ca”presedintele Nicolae Ceausescu a fost cel mai mare nationalist roman si rezultatele obtinute in cei 24 de ani cat a condus Romania „au depasit imposibilul „.
Dezvoltarea si progresul economico-social obtinut de poporul roman,in perioada Societatii Socialiste Multilateral Dezvoltate, a permis tarii noastre sa-si consolideze independenta economica si sociala, sa-si creasca prestigiul in plan international si in Aprilie 1989 sa devina singura tara din lume fara datorii externe.
Partidului Comunist Roman-Secolul XXI (PCR-XXI), inregistrat in Iunie 2016, este un partid al intereselor de perspectivă ale întregii societății românești. Ale unei societăți în care diversitatea socială, națională și politică îi asigură personalității umane libertatea de opțiune și condiții de afirmare plenară.
Noi nu milităm pentru a nu mai exista oameni bogați – noi actionam ca sa nu mai existe oameni săraci. Noi nu milităm numai pentru interesele săracilor – noi milităm pentru combaterea sărăciei ca fenomen social.
Noi nu luptăm contra bogăției – noi luptăm pentru ca bogăția și bunăstarea să provină din venituri câștigate legal.
Motto-ul PCR-XXI este:”Sa actionam impreuna pentru binele tuturor si al tarii promovand Progresul social, Continuitatea statala si Reconstructia economica „!
PCR-XXI, promoveaza o Economie Mixta de Piata, valorificarea resurselor materiale si umane ale tarii in interesul intregului popor, independenta , suveranitate, integritate teritoriala si pacea,militand pentru o politica de Neutralitea Reactiva a tarii,fara baze militare si trupe straine pe teritoriul tarii,fara prezenta militarilor romani la aplicatii si actiuni pe teritoriul altor tari, pentru efectuarea unui stagiu militar obligatori atat de catre tineri cat si de catre tinere, pentru dezvoltarea industriei de aparare , pentru o activitate independenta si cooperari pe baza de reciprocitate ,a serviciilor romanesti, cu cele straine, pentru obtinerea de Garantii de Securitate din partea Republicii Populare Chineze, a Federatie Ruse, a Turciei si a principalelor tari Nord-Atalntice , in scopul realizarii la Marea Neagra si in Balcani a unei zone de echilibru si stabilitate,de pace si cooperare reciproc avantajoasa intre Orient si Occident, prin facilitatile oferite de Portul Constanta , Canalul Dunare-Marea Neagra si prin promovarea Dunarii, ca “Drum al Matasii” intre Marea Neagra si Marea Nordului .
Pe acesta linie,PCR-XXI,militeaza pentru realizarea unui Pol Politic, impreuna cu toate partidele care sprijina reluarea si punerea in prcatica a “Parteneriatului Strategic Economic si de Cooperare Multilaterala”,propus de Republica Populara Chineza tarii nostre ,in anul 2013, ca o modalitate de a relansa dezvoltarea economica a tarii fara a creste datoria noastra externa .
Cu acesta ocazie,PCR-XXI,ureaza comunistilor romani si intregului popor roman precum si partidelor comuniste, muncitoresti si progresiste din intreaga lume, success deplin si solidaritate in lupta comuna pentro o viata demna si prospera ,pentru pace si cooperare reciproc avantajoasa, intr-o lume multipolara, capabila sa asigure progresul si bunastarea, la nivel Mondial.

Cu prietenie si solidaritate
Constantin Cretu
Presedinte

Leave a Comment