Pacea Mondiala si Pacea Sociala elemente de baza ale Noii Ordini Mondiale Multipolare si Multilaterale.
Stimate Doamne
Stimati Domni
Onorat Prezidiu
Asigurarea Pacii Mondiale si a Pacii Sociale sunt in prezent de mare actualitate pentru noi avand in vedere razboiul de la granita noastra de est si cel din Orientul Mijlociu.
Inainte de 1989 ,in tara noastra, promovarea Pacii, a Coopararii economice internationale,avantajului reciproc, neamestecul in treburile interne al altor state si egalitatea in drepturi, era politica de stat.
Cei mai in varsta isi amintesc ca si la anumite cereri pe care le faceam atunci ,din diverse motive, la sfarsit incheiam cu “Lupt pentru pace”.
Sunt de referinta vizitele pe care conducatorii de partid si de stat din acea perioada le-au facut pe toate meridianele lumii, amplificand relatiile diplomatice si economice, oferind burse la zeci de mi de studenti de pe toate continentele,deschizand santiere de constructii,linii tehnologice pentru asamblarea si construirea de tractoare, autoturisme de teren si de masini agricole si exploatari miniere, in multe din aceste tari.
Romania avea nevoie de materii prime pentru economia nationala si oferea la schimb produse industriale si masini agricole, cautate pe aceste piete, pe care in multe situatii le ofeream in sistem de barter.
Si astazi cand vizitam aceste tari ni se solicita piese de schimb, subansamble si noi investitii ,intrucat inginerii si muncitorii romani ,avand o calificare superioara,le-au lasat o impresie deosebita.Tractoarele romanesti care acum se produc in Iran se vand in prezent in toata America Latina ,iar tari precum Tanzania , in care a fost in vizita recent presedintle Johannis, considera si astazi poporul roman ca popor frate. Cine vizitreaza acesta tara nu trebuie sa platesca viza si nu sta la coada la ghiseie putand intra pe unde intra si cetatenii acestei tari.
Cu Mauritatia ,aveam acces deplin la pescuit in zona lor de ocean.Traulere romanesti pescuiau in acea zona si procesau direct sau trimiteau pestele comgelat la Fabrica de la Tulcea. La data respectiva produceam vapoare de cea mai mare capacitate , avand o flota de 380 de vapoareceea ceea ce ne situa pe locul IV in lume, ca flota comerciala.
Ca o concluzie :
Inainte de 1989 se actiona pentru promovarea interesului national, a Păcii și cooperării reciproc avantajoase,intre toate popoarele lumii, pentru apărarea independenței și suveranității tarii !
Stimati prieteni
Ma adresez Dvs. in calitate de presedinte al Consiliului Roman pentru Pace,care a existat si inainte de 1989 si care a devenit membru in Consiliului Mondial al Pacii , de Presedinte la Partidului Comunist Roman-Secolul XXI, partid inregistrat legal pe 27.06.2016 si ca membru fondator al Partidului Stanga Europeana,partid care activeaza in cadrul Parlamentului European , infintat pe 8 Mai 2014, la Roma si in cadrul careia am foat timp de 3 ani membru in Biroul Executiv.
Fac aceste precizari pentru ca intotdeauna am considerat ca atat in plan politic cat si in plan social partidele si organizatiile sociale trebuie sa actioneze pentru a avea legaturi de calaborare si sprijin atat in plan intern cat si in plan extern, care sa le permita sa aiba sustinerea initiativelor lor de promovare a interesului national,a Pacii si colaborari reciproc avantajoase , pe plan intern si international.
Urmare activitatilor initiate si sustinute de Consiliul Roman pentru Pace in cadrul Consiliului Mondial al Pacii si in plan international in, 13 Februatie 2017, am primit din China :
Invitatia pentru aderare la Rețeaua de Cooperare a ONG-urilor Drumul Mătăsii, in care se preciza:
Stimate Dle.Presedinte Constantin Cretu
Inițiativa Belt and Road(Centura si Drumul) este bine cunoscută de comunitatea internațională. Ea dă un nou impuls dezvoltării comune și prosperității între China și alte țări de-a lungul Belt and Road(Centura si Drumul). Pentru a pune în comun puterea ONG-urilor din China și alte tari, pentru a facilita în continuare cooperarea între popoare de-a lungul Centurii și Drumului, construim „Rețeaua de Cooperare a ONG-urilor Silk Road(Drumul Matasii)”.
Un număr mare de ONG-uri și fundații de renume și-au exprimat deja interesul de a se alătura la această Rețea.În cadrul Rețelei, ONG-urile membre vor avea acces la informații detaliate despre construcția Belt and Road(Centrurii si Drumului) și vor fi implicate activ în schimburi de vizite, cercetări pe teren, seminarii , precum și cooperare în domeniul educației, protecția mediului, combaterea sărăciei și servicii medicale.
Rețeaua va aprofunda înțelegerea și prietenia dintre ONG-urile membre și popoarele de-a lungul Centurii și Drumului.
Rețeaua va fi anunțată oficial la Beijing, la jumătatea lunii mai 2017.
Având în vedere influența și sprijinul organizației dumneavoastră pentru Inițiativa Centura și Drumul, suntem onorați să invităm organizația dumneavoastră să se alăture rețelei de cooperare a ONG-urilor Silk Road(Drumul Matasii). De asemenea, suntem foarte recunoscatori dacă organizația dumneavoastră va recomanda si alte ONG-uri pentru aderare.
Asteptam raspunsul dumneavoastra inainte de 10 martie 2017
Salutări, Cu sinceritate
ZHU RUI Secretar General.
In acest fel Consiliul Roman pentru Pace a devenit membru fondator al „Rețelei de Cooperare a ONG-urilor Silk Road(Drumul Matasii)”, din China , in luna mai 2017.
Stimati prieteni
Dintre participarile in plan international ale Consiliului Roman pentru Pace voi enumera numai cateva:
Participarea in 2008 la Adunarea Generala a Consiliului Mondial al Pacii care s-a tinut la Caracas , in Venezuela. Cu acesta ocazie orasul Caracas a fos declarat Oras al Pacii si Cooperari Internationale.
Lucrarile Consiliului Mondial al Pacii au fost onorate de prezenta Presedintelui Republicii Venezuela , Hugo Chavez, promotor al relatiilor de Pace,Cooperare si Prietenie intre tarile din America Latina si din intrega lume ;
Participarea la lucrarile Adunarii Generale a Consiliului Mondial al Pacii ,care a avut loc in Orasul Sao Luis, Statul Maranhao, din Brazilia ,in perioada 17-21 Noiembrie 2016,la care ca invitat de onoare din partea Consiliului Roman pentru Pace , a participat Dl Profesor Florian Colceag – Doctor in economie durabila si fractal matematic, specialist international in guvernanta durabila si stiinte ale complexitatii unde a dezvoltat noi teorii, reprezentant in Romania al Consiliului Mondial al Persoanelor Supradotate si Talentate, fost membru al Clubului de la Roma si co-autor al „Programului de Reabilitare și Modernizare Tehnologică a României”.
Profesorul Florian Cloceag este un susținător al anticipării, prevenirii și gestionării crizelor prin cunoașterea mecanismelor de apariție, dezvoltare și contracarare și a ideii că „apariția unei mari crize este cauza schimbării omului”.
Pe baza acestui principiu profesorul Florian Colceag a elaborat un Program de Predicție Matematică, Prevenire și Control al Crizelor în Lume,care a fost prezentat la Adunarea Generala a Consiliu Mondial al Păcii, din Sao Luis, Brazilia si s-a bucurat de un deosebit succes si aprecieri elogioase din parte unor personalitati participante la acesta Adunare Generala .
In prezent acest Program isi dovedeste utilitatea in cadrul conflictelor exitente in proximitatea noastra si in Orientul Mijlociu.
In luna Octombrie 2023 Consiliul Roman pentru Pace a primit o Invitatie din partea Rețelei ONG-urilor din China pentru schimburi internaționale (CNIE) și a Secretariatului Rețelei de Cooperare a ONG-urilor Drumul Mătăsii (SIRONET) pentru a nominaliza un reprezentant pentru a participa, in perioada 16-25 Octombrie , la Conferinta Internationala de Aniverdare a 10 Ani de la lansarea marelui Program „O Centura ,Un Drum”,initiat in anul 2013 de Presedintele Chinei, XI Jinping.
Invitatia a fost onorata de , Dl.Profesor Universitar Dr.Corvin Lupu ,din Sibiu,unul din cei mai renumiti specialisti in domeniul istoriei si al relatiilor internationale si bun cunoscator al limbii engleze .Opiniile sale, in urma participarii la acesta Conferinta , la care a avut doua interventii personale, au fost publicate in Revista ART-EMIS‚ intr-un amplu articol intitulat: ”Proiectul Noului Drum al Matasii schimba radical Lumea a Treia”, pe care va recomand cu caldura sa-l parcurgeti,pentru a putea intelege mai bine ca Noua Ordine Mondiala, Multipolara si Multilaterala deja exista si este in ascensiune , pe plan international,prin tarile membre BRICS, care promoveaza Pacea prin Cooperare Reciproc Avantajoasa intre toate tarile lumii, cu toata opozitia fortelor Euro-Atlantice care inca promoveaza Pacea prin Intermediul Razboaielor si Hegemonisml Unipolar.
Participarea Dlui Profesor Covin Lupu la acest important Congres ,unde au participat 150 de state, reprezentate de sefi de stat din prezent si trecut,sefi de guverne si personalitati din diferite domenii de activitate, a facut ca si steagul Romanie sa se numere printre steagurilor celor 150 de state participante.
Din articolul publicat de Dl. Profesor Corvin Lupu va redau cateva paragrafe de interes pentru a se intelege esenta acestei Conferinte:
“La Forumul Aniversar al Noului Drum al Mătăsii, cel mai important discurs a fost cel al Președintelui Xi Jinping. Discursul a fost unul foarte tehnic. El a exprimat ideea că proiectul Noului Drum al Mătăsii trebuie să fie un nou stadiu al cooperării de înaltă calitate între țări și popoare, care să reprezinte aspirațiile popoarelor în spiritul noilor noastre timpuri. Președintele Xi Jinping a spus că economia mondială este supusă unor presiuni majore, iar proiectul chinez urmărește promovarea Pacii si Avantajului reciproc și ieșirea economiei globale din orice fel de criză. Orice criză din lume, oriunde ar apărea ea, afectează și China, iar China va acționa pentru eliminarea crizelor economico-financiare.
Infrastructura este deosebit de importantă pentru a lega toate platformele internaționale de cooperare economică, dar proiectul Chinei nu vizează doar construirea a mii de autostrăzi, parcuri industriale, aeroporturi etc., ci vine în întâmpinarea nevoilor umane. China dorește să dezvolte toate statele care aderă la Noul Drum al Mătăsii. La Conferinta s-a desprins ideea că nu poți să finanțezi doar interesele majore ale statelor, numai afacerile profitabile și să lași regiunile înapoiate în urmă, fără apă, canalizări sau școli. China va finanța nevoile de la baza societăților, nevoile oamenilor și a conceput acest proiect ca un proiect în interesul oamenilor, al popoarelor. Prin aceasta ,oferta Chinei, devine cea mai atrăgătoare din întreaga istorie universală. Acest obiectiv este unul extraordinar și va duce la abandonarea de către majoritatea popoarelor Lumii a proiectului globalist oligarhic american, bazat pe controlul companiilor multinaționale asupra statelor și popoarelor și jefuirii acestora în beneficiul unui foarte mic număr de familii de multimiliardari de pe Wall Street.
Modelul occidental de globalizare, inițiat de S.U.A. în dorința ei de a fi singura supraputere și a domina întreaga lume, exercitând o jandarmerie universală, a provocat eliminarea specificului național al popoarelor și al indivizilor, a promovat un model global unic,lupta împotriva familiei tradiționale, LGBT-ul, lupta împotriva creștinismului, a încurajat minoritățile de toate felurile împotriva majorităților etc. Modelul american a dorit un „hommo globalus”, iar mișcarea europenistă creată de americani, subordonata S.U.A., a promovat un „hommo Europaeus”, deznaționalizat, fără patrie, un fel de frunză pe apă, în largul unei Europe asupra căreia se revarsă azi zeci de milioane de migranti de pe alte continente, de alte culturi, de alte tradiții, de alte religii, de alte rase, oameni în cea mai mare poarte neintegrabili, care au rolul de a sparge unitatea etniilor europene. Locul acestor migranti ar trebui să fie în statele lor, în mijlocul culturii și obiceiurilor acelor state. Eșecul acestei globalizări, pe care actualii conducători insistă să o promoveze în continuare, chiar și „pe ultima sută”, cum s-ar putea spune, a fost prefigurat înaintea istoricilor, de savanții psihologi și sociologi, care au statuat că” în era globală conștiința națională nu dispare”. Faptul că există indivizi care și-au pierdut sentimentele naționale, parțial sau total, că ei își abandonează interesele propriei patrii și se înstrăinează pe ei înșiși, asta este adevărat, dar nu schimbă datele problemei. Rămâne totdeauna un nucleu vital al popoarelor, al etniilor majoritare în jurul cărora s-au creat statele naționale. Globalizarea chineză respectă toate culturile tradiționale.
Prin urmare Modelul Chinezesc de globalizare nu preconizează înlocuirea lui „hommo Europeus” cu „hommo Asiaticus”, înlocuirea formei occidentale de dominație cu altă formă de dominație a indivizilor. Din contră, se preconizează un model de globalizare în diversitate, în respect față de valorile și culturile naționale, în cadrul căruia valorile umaniste afectate de globalizarea de model euro-atlantic trebuie restaurate.”
Ca o concluzie:
Noul Drum al Mătăsii propune modelul de relații internaționale în rețea, pe orizontală, între parteneri egali. A fost propus de China și susținut de tarile membre BRICS și este net superior modelului globalist piramidal oligarhic american. În cadrul Forumului Noului Drum al Mătăsii, unii specialiști vorbitori, inclusiv reprezentantul Ungariei au subliniat că globalizarea în jurul Statelor Unite a eșuat. Astăzi cele mai mari trei continente, Asia, Africa și America Latină se deglobalizează de forma americană a globalizării și se regrupează în jurul Chinei, sprijinită de tarile BRICS.
Proiectul chinezesc”O Centura , o Cale” urmărește a se implementa prin Promovarea Pacii si Eliminarea Războaielor, a sancțiunilor, a embargourilor si colonialismului care, știm prea bine au fost impuse de Occidentul colectiv împotriva statelor care au vrut să fie libere și nu s-au supus exploatarii. Este suficient să menționăm Irakul lui Saddam Hussein, Libia colonelului Muammar Gaddafi, Iugoslavia președintelui Miloșevici, sau România presedintelui Nicolae Ceaușescu. Istoria le reține pe toate…
Stimati prieteni
Numai Pacea si Cooperarea reciproc avantajoasa, intre tari independente si suverane, poate asigura viitorul, progresul si prosperitatea omenirii in secolul XXI.
Din păcate, România, supusă total, îngenunchiată și deposedată de orice drept si de interesele profunde ale țării, a fost dată spre conducere unor politicieni care acceptă antiromânismul care vine din Occident. Ei se distanțează permanent de proiectul Chinei și al tarilor BRICS, in timp ce tari din zona noastra precum Ungaria si Grecia au stiut sa gaseasca solutii ca în interiorul N.A.T.O. și al U.E. să-și câștige independența și suveranitatea,la nivel maxim posibil,intrucat independența deplină nu au decât supraputerile si fac investitii de miliarde de euro in colaborare cu China si tarile BRICS.Deja intre Belgrad si Budapesta s-a pus in functiune calea ferata de mare viteza construita de China iar in prezent se lucreaza la finalizarea aceluiasi tip de cale ferata intre Pireu si Belgrad.Investitiile chineze sunt majoritare in multe domenii de activitate din aceste tari, cu eficienta maxima si avantaj reciproc.
Prin urmare recunoașterea pe scară largă a eșecului regimului euro-atlantic din tara noastra este doar o chestiune de timp. România nu mai are nimic. I s-a luat totul.
Asa cum este prevazut si in Programul PCR-XXI,viitorul tarii noastre depinde de realizarea unui Nou Spatiu Public si de valorificarea resurselor naturale si minerale , in favoarea poporului roman, militand conform Constitutiei pentru respectarea independentei,suveranitatii si integritatii tarii.
Atingerea acestor deziderate nu se poate realiza decat prin participare tarii noastre la Programul ‘O Centura , Un Drum”,promovat de China si tarile BRICS.Nimeni altcineva nu-și propune și nu poate să finanțeze în folosul altor popoare. Toate investițiile importante care s-au făcut și se fac în România de către companiile occidentale se fac în folosul acestora, statul român oferindu-le facilități, iar marile companii și bănci occidentale practicand jaful în România. Nici măcar nu-și achită toate obligațiile fiscale, plătesc redevențe simbolice pentru resursele naturale pe care le exploatează, au contabilități paralele, declară în fals cantitățile de resurse minerale extrase, exportă ilegal profitul, impun prin presiuni politice o legislație favorabilă lor și defavorabilă României și ameninta in permanenta cu retragerea capitalului investit.
Pentru atingerea dezideratelor de progress si dezvoltare a tarii noastre, Consiliul Roman pentru Pace si Alianta Nationala pentru Pace, Neutralitate si Parteneriat Comercial cu China, isi propun sa sprijine toate fortele sociale si politice ,suveraniste si nationaliste, din tara noastra, sa-si uneasca eforturile pentru promovarea Interesului national, a Pacii intre toate popoarele lumii si Cooperari reciproc avantajoase,in plan international.
Referitor la Pacea Sociala
Stimati prieteni,
Pacea mondiala si Pacea Sociala sunt rodul dreptatii . Acest lucru îl spunea cu 800 de ani înainte de HRISTOS profetul Isaia, iar adevărul constatării e valabil si dupa 2800 de ani. La rândul ei, dreptatea naţiunilor şi indivizilor stă în puterea Legii care trebuie sa consfinteasca dreptatea.Prin urmare Pacea Sociala nu poate exista decat in cadrul unei unei societati omogene,drepte si unite,capabila sa defineasca interesul general si sa actioneze, in majoritatea ei , pentru promovarea acestuia in plan intern si international.
In anul 1848 Marx a scris si publicat Manifestul Partidului Comunist al carui scop era realizarea unei societati fara exploatarea omului de catre om si a unei Pacii universale.Teoria prevedea ca Partidele Comuniste sa realizeze in prima faza o Societate Socialista si in a doua faza o Societate Comunista.
Construirea Societatii Socialiste avea la baza Lupta de clasa si Dictatura proletarietului ,care a stat la baza Comunismului bolsevic sovietic.
Dupa ce s-a reusit retragerea trupelor sovietice in 1958 si a consilierilor sovietici, din toate ministerele,in 1964,Gheorghe Gheorghiu Dej a declarant ca in Romania a incetat Lupta de clasa si Dictatura proletariatului, ceea ce a pemis trecerea la Comunismul National Romanesc ,iar la Plenara din Aprilie 1964 s-a publicat Declaratia de Independenta si Reconciliere Nationala.
In documentele oficiale, datorita circumstantelor politice interntionale , nu s-a putut mentiona si Reconcilierea Nationala, dar acest lucru s-a concretizat prin desfiintare inchisorilor politice si eliberarea tuturor detinutilor politici.
In acest fel tuturor membrilor societatii romanesti li s-a asigurat dreptul la munca si o viata decenta.
Se cunoaste ca atunci cand i se prezentau ,de catre specialisti,Planurile cincinale,Gheorghiu Dej obisnuia sa intrebe” Cate boabe de fasole ati mai pus in ciorba muncitorului?.
Mai pune astazi cineva o asemenea intrebare?.
In acest fel Reconcilierea Nationala, realizata in 1964 ,a permis valorificarea capacitatilor creatoare a tuturor membrilor societatii romanesti si retribuirea tuturor ,in mod echitabil ,conform pregatirii si posibilitatilor societatii, in evolutia sa, la etapa respectiva.
Conform teoriei Marxiste, Societatea Comunista reprezenta un stadiu superior de dezvoltare a societatii umane,in care muncitorii pentru munca depusa, de fiecare ,urma sa primeasca functie de necesitati.
Societatile Socialiste din intega lume au fost construite numai de catre Partidele Comuniste, care au actionat ca Regimuri Comuniste.Deci in Romania ,Regimul Comunist a edificat o Societarte Socialista, de aceea Regimul Comunist nu trebuie confundat cu Societatea Comunista , la care nu s-a ajuns nicaieri in lume.
Pentru a adancii confuziile ,Scoala de la Frankfurt , formata din revizionisti-progresisti ,subordonati marelui capital international,care dorea o fundamentare teoretica pentru preocuparea lor de a realiza o lume Unipolara si Hegemonica ,condusa de ei, a promovat asa numita teorie Neomarxista ,plecand de la negarea teoriei Marxiste.Ei au aratat ca Teoria Marxista de schimbare a oranduirii sociale de catre Clasa Muncitoare, nu mai este viabila intrucat Clasa Muncitoare si-a pierdut atributele revolutionare si prin urmare schimbarea societatii capitaliste actuale trebuie facuta cu ajutorul:
Minoritatilor etnice si rasiale prin favorizarea migratiei;Minoritatilor sexuale prin promovarea LGBT-ului;Minoritatilor religioase prin distrugerea religiilor clasice;Protestatarii de profesie ; studentii radicalizati social; Feministele din al 3-lea val, care se concentreaza pe conflictul cu barbatii, prin promovarea conceptelor de Sovinism masculin,masculinitate toxica,sexism si pe practicarea pe scara larga a avorturilor.
Ca o concluzie Neomarxismul este o creatie a Revizionistilor Progresiti si denumirea corescta a lui este de Antimarxism .
Neomarxismul vrea schimbarea societatii pentru a fi subordonata si condusa de reprezentantii oligarhiei economico-financiare pe cand Marxismul prevedea o sociatate fara clase sociale ,capabila sa se autogestioneze si autoconduca.
Reconciliere NationalA din 1964,a permis poporului lipsit de antagonismul Luptei de clasa si Dictaturii proletariatului sa obtina realizari memorabile si in ciuda tradarii facute si dovedite dupa 1989, de Factorul intern si unele Cadre din conducerea partidului, s-a reusit reconstruirea tarii din temelii,realizarea unei industrii ,care se situa in 1989 pe locul 8 in lume, care producea de la ac la avion si centrale atomo electrice si in Aprilie 1989 ,tara noastra , a devenit singura tara din lume fara datorie externa.
Stimati prieteni
Dupa cum cunoasteti, in prezent, la intrarea in Orasul Curtea de Arges se mentioneaza ca acesta este Oras Regal, datorita inmormantarii fondatorilor monarhiei romanesti in Manisterea de la Curtea de Arges si construirea unei Catedrale , in apropiere, unde se regasesc si se vor regasi restul familiei regale romanesti.
Eu m-am nascut si locuit pana la terminarea liceului in acest oras si va pot confirma ca niciodata nu s-a pus problema ca regii Romaniei sa fie scosi din Manastire si imprastiati prin diferite cimitere anonime.
In 1990 ,forte straine de promovarea interesului national, au scos din Mauzoleul din Parcul Carol,osemintele lui Gheorghe Gheorghiu Dej si ale altor demnitari comunisti si le-au imprastiat, in graba ,prin diferite cimitere din Bucuresti.
Niciodata in istoria milenara a poporului nostru nu s-a mai facut o astfel de blasfemie.Ulterior s-a actionat si pentru distrugerea Mausoleului dar intrucat face parte din patrimonial national pana la urma s-a renuntat.
La Timpul respectiv am luat atitudiene in mass-media si plecand de la faptul ca dupa 1945 am fost obligati sa ne scriem istoria aplecati spre rasarit iar dupa 1989 spre apus ,am precizat ca in acest Parc ar trebui sa se faca si un Muzeu al Antibolsevismului si unul al Antifascistilor iar parcul sa se numeasca Parcul Reconcilierii Nationale.Aceasta idee o sustinem si in prezent.
Stimati prieteni
In lipsa unei Reconcilieri Nationale intre toate fortele politice si sociale din tara noastra societartea romanesaca ramane divizata de 33 de ani.
Inainte de 1989, Partidul Comunist Roman a reusit sa realizeze si sa consolideze o Reconciliere Nationala intre toti cetatenii Romaniei care a sta la baza mentinerii si apararii independentei si suveranitatii tari noastre.
Odata cu pierderea independentei si suveranitatii tarii prin atribuirea unor prerogative catre UE si NATO,s-a accentuat si divizarea societatii romanesti dupa criteriul “Divide si stapanesti”
Dupa cum secunoaste in tara noastra in 1989 existau cca 3,7 milioane de membrii PCR.
Casa Poporului si Centrele Administrative din toate resedintele de judete au fost construite din cotizatiile Membrilor de partid si UTC si de la Gospodaria de Partid , nu de la Buget.
Aceasti oameni in afara de contributia adusa la locul de munca pentru asigurarea veniturilor la Buget, care au permis lichidarea datoriei externe a tarii, au contribuit si personal , prin cotizatii la edificarea unor constructii de importanta nationala gen: Casa poporului cu care se mandresc astazi cei care au declarat Comunismul “illegal si criminal”.Acesta afirmatie facuta de presdintele Basescu, a avut ca scop sa legifereze piederile de peste 3000 de miliarde de dolari suferite de tara noastra in ultimii 33 de ani.
Dupa 1989,anti-comunismul a devenit politica de sta.Cei cca 3,7 milioane de membrii ai PCR, plus UTC-isti, care au crezut intr-o ideologie al carui scop era cresterea nivelului de trai, dezvoltarea tarii si apararea independentei si suveranitati nationale, ideologie, care nu i-a pus pe membrii de partid deasupra celorlati membri ai societatii ci le-a cerut mai multe sacrificii , alaturi de intregul popor, pentru reconstruirea din temelii a unei tari trecute prin razboi si care in 1945 era eminamente agrara si cu 80% din populatie analfabeta , se vad tratati, la 33 de ani, de la Lovitura de Stat din 1989, ca dusmani ai poporului,prin tot felul de Memoriale ale Durerii care nu fac alteceva decat sa dovedeasca ca inepand din 1945, pe teritoriul tarii noastre Occidentul a desfasutat un razboi hybrid impotriva fostului aliat sovietic,folosind cetateni romani, prin muzee, in inchisori care nu au fost construite de comunisti romani iar condamnarile de dupa 1945 s-au facut in conformitate cu indicatiile primate de la Moscova si prin faptul ca se doreste sa se scoata din istorie cei 45 de ani de Societate Socialista, prin realizarile careia s-a dovedit forta creatoare si constructive a unui popor liber si independent.
Stimati prieteni
Asa cum se cunoaste, dupa 1945 si pana la moartea lui Stalin ,in 1953, in tara noastra s-a impus prin reprezentantii trimisi de la Moscova:Ana Pauker, la partid, Teoharie Georgescu ,la interne ,Vasile Luca, la finante si consilierii sovietici care coordonau activitatile la nivelul tuturor ministerlor, politicile caracteriticee comunismului bolsevic din URSS.
In acest fel a fost posibila aparitia Fenomenul Makarov, de la Pitesti , deschiderea Canalui Dunare- Marea Neagra, in conditii tenice precare si inchisorile politice.
Dupa moartea lui Stalin , Gheorghiu Dej a desfiintat inchisoarea politica de la Pitesti iar 22 de tortionari au fost condamnati la moarte.
Plecarea trupelor sovietice,in 1958, a fost inca un pas in directia obtinerii independentei tarii si gasiri de modalitati pentru realizarea Pacii sociale, singura in masura sa asigure echilibrul si dezvoltarea societatii romanesti.
Reconcilierea nationala ,din 1964 ,a fost o necesitate pentru inlaturarea unor traume puternice create in societatea romanesca dupa 1945 si a constituit o modalitate de a putea unii intreaga societate in jurul unor initiative de aparare a independentei si suveranitatii tarii fata de unele initiative ale URSS cum a fost Planul Valev ,din 1964 ,prin care tara noastra era sortita sa ramana eminamente agrara, fara dreptul de a se dezvolta industrial.
Privind reteroactiv ni se pare cunoscut cu ce se intampla astazi cand industria si agricultura au fost falimentate sau trecute in proprietatea multinationalelor iar in prezent se actioneaza pentru regionalizarea teritoriului , cu scopul de a fi mai usor exploatata tara.
Faptul ca la acea data Romania,practica o politica de Neutralitate in cadrul Tratatului de la Varsovia( nu participa la aplicatiile militare pe teritoriul celorlate tari membre si nici nu pemitea aplicatii militare pe teritoriul tari noastre si isi manifesta tot mai pregnant politica de independenta si suveranitate, prin dialog si cooperare cu tarile capitaliste dezvoltate),au permis tarii noastre sa ia atitudine de respingere si condamnare a acestui Plan, ce reprezenta un amestec in treburile interne ale tarii noastre, avand ca scop final integrarea intregului sistem socialist in cadrul URSS.
Pozitia Romaniei a permis si celorlalte tari socialsite sa prida curaj si sa respinga acesta incercare de integrare.
Avand la baza rezultatele positive obtinute in dezvoltarea economoco-sociala a tarii ,in plan politic si social s-a trecut la promovarea Comunismul National Romanesc,care s-a bazat pe un Nationalism pozitiv si practicarea Internationalismului, prin prisma Interesului national.
Rezultatele obtinute l-au determinat pe marle filozof Petre Tutea sa afirme ca “Presedintele Nicolae Ceusescu a fost cel mai mare Nationalist roman iar realizarile obtinite de tara sub conducerea lui frizeaza imaginabilul”.
In domeniul politicii externe presedintele Ceausescu a dat expresie dorintei de pace,intelegere si buna cooperare a poporului roman cu toate tarile lumii intermediind in mod direct negocierile dintre SUA si Vietnam si incheierea razboiului din Vietnam,a sprijinit in mod direct reluarea relatiilor dintre SAU si Republica Populara Chineza, a mediat oprirea conflictului dintre URSS si Republica Populara Chineza, a sprijinit realizarea dialogului dintre Egipt si Israel incheiat cu pacea de la Camp Devis si dialogul dintre Israel si OEP, incheiate cu intelegerile de la OSLO.
Faptul ca Romania a fost singura tara din sistemul socialist care nu a interupt relatiile cu Israelul conform indicatiilor de la Moscova ,fac ca si in prezent personalitati politice si militare din Israel sa apeleze la tara noastra pentru a media eliberarea ostatecilor rapiti de HAMAS.
Stimati prieteni
Tari precum Spania, unde in 1936 a avut loc un razboi civil, precum Africa de Sud unde zeci de ani s-a practicat o politica de apartheid si Argantina unde a fost rasturnat regimul Dr. Allende printr-o lovitura de stat ,s-au realizat Reconcilieri nationale intre toate fortele politice si sociale astfel incat pacea sociala existenta in societatile acestor tari le-a permis pasi concreti pe linia promovarii si consolidarii independentei si suveranitati.Spania a fost primita de mult in cadrul UE reusind sa absoarba sume mari de bani care i-au permis sa avanseze economic, iar Africa de Sud si Argantina datorita progresului obtinut pe linia promovarii independentei si suveranitatii au fost acceptate in BRICS.
Inca de la infiintare, PCR-XXI, si-a prevazut prin Program sa militeze pentru realizarea si in tara noastra a unei Reconcilieri Nationale ,intre toate fortele politice si sociale astfel incat impreuna sa poata realiza Un Program National de Dezvoltare Economica si Sociala, a tarii , pe termen mediu si lung ,care sa permita guvernelor sa aiba continuite in politica de interes national.
Stimati prieteni
Numai prin realizarea unei unei noi Reconcilieri Nationale ,putem consolida Pacea Sociala , si “vom putea face ca pe trecutul nostru ,tinereul de azi sa-si construiasca viitorul”.
Prin obtinerea statutului de Neutralitate a tarii nostre vom putea consolida independenta si suveranitatea tarii iar prin Parteneriat Comercial cu China vom putea sa reconstruim industria strategica a tarii si dezvolta agricultura, fara a creste datoria externa .
Alianta Nationala penru Pace, Neutralitate si Parteneriat Commercial cu China va invita sa actionam impreuna pentru “A fi ce am fost si mai mult de atat” cum spunea Petru Rares ,tinand cont de afirmatia presedintelui Xi Jinping potrivit careia “urmeaza evenimente care nu au avut loc in ultima suta de ani si trebuie sa fim pregatiti”.
Prin urmare trebuie sa actionam cu consecventa pentru promovarea interesului national,a independentei si suveranitatii tarii, pe baza unei politici externe deja consecrate in plan international pentru ca “Ceea ce trebuie sa se intample se va intampla si trebuie sa fim pregatiri pentru a face fata timpurilor ce va sa vina”, cum spuneau cronicarii nostrii.
Multumesc pentru atentie.
Va doresc un Craciun 2023 cu Pace, Sanatate si Impliniri pe toate planurile.
Constantin Cretu
25.11.2023
Sibiu