Stimata Doamna

Traim o perioada de mari schimbari. Dumneavoastra care dupa cate inteleg  calatoriti  in Italaia si poate si in alte tari realizati mai usor acest lucru. Neoliberalismul din pacate promoveaza instrainarea oamenilor intrucat cand acestia  actioneaza impreuna sunt un pericol pentru promotorii neo-liberalismului.

Attali,a scris o carte in care  spunea ca aceasta instrainare va ajunge pana acolo incat copii nu se vor mai naste pe cale naturala,se vor naste in utere artificiale.Acesta este motivul pentru care, in present,pe plan international, neoliberalismul este contracarat de neo-conservatorism,current care promoveaza mentinerea traditiilor , cultul pentru familie si spirit civic.

In plan extern unipolarismul care s-a manifestat cu agresibitate dupa 1989 este pe punctul de a lasa locul multi-polarismului bazat pe respectarea dreptului international

In ce ne priveste ca intotdeauna suntem la incrucisari de drumuri si in calea marilor furtuni.Si cum nu suntem nici o forta economica, nici o forta militara , iar bruma de resurse naturale care mai exista inca trezeste interesul marilor puteri dornice sa si le insuseasca, numai unitatea noastra , a Societatii Civile  si a celor care inca “nu si-au vandut sufletul pentru un pumn de arginti”va putea promova si apara interesele nationale.

Acesta este motivul pentru care am redactat Tezele Democratiei Participative Romanesti  si actionam ca prin  intermediul Forumului Social Roman , care este o tribuna nationala de dezbatere a intregii problematici cu care se confrunta Societatea Civila , aceasta ,sa poata  stabili la toate nivelele vietii economice si sociale, prioritatile nationale.

Aceste prioritati nationale , vor fi promovate , in mod unitar,de Societatea Civila, prin actiuni capabile sa limiteze “puterea excesiva a clasei conducatoare , cand acesta actioneaza impotriva intereselor nationale” si pentru a promova interesele nationale prin dialog cu clasa conducatoare astfel incat Societatea Civila sa poata deveni un partener egal al Statului in promovarea acestor interese nationale.

Cu ce trebuie sa incepem aceasta revolutie de constiinta nationala ?

In primul rand cu dorinta fiecaruia dintre noi de a deveni un militant al promovarii Tezelor Democratieie Particiaptive,  a caror esenta o constituie dorinta de mai bine a fiecaruia membru al societatii , pentru el, pentru comunitatea in care traieste si impreuna pentru interesele tarii.
Pentru a se putea realiza acest deziderat este nevoie ca Societatea Civila din tara noastra sa aiba capacitate si forta de a traii in viitor nu in trecut si de a actiona in consens si cu hotarare pentru realizarea unei reconcilieri nationale intre toti membrii sai,intre toate fortele politice ,astfel incat, perioada dificila care va urma sa ne gaseasca uniti pentru a face fata tuturor vicistitudinilor, dintre care se distinge dorinta unora ca Romania sa nu mai fie un Stat national, unitar, independent si suveran.

A sosit momentul ca fortele  dinamice ale societatii romanesti din tara si strainatate sa actioneze impreuna pentru promovarea interesului national avand in gand datoria sfanta pe care ne-au transmis-o inaintasii nostrii ,de a lasa urmasilor ,daca nu mai mult decat am primit de la ei, cel putin “alternative si soluctii” care sa le mentina treaza, generatiilor viitoare ” speranta de a fi  ceea ce am fost  si mai mult decat atat “.

Pentru acesta nu trebuie sa mai asteptam promisiuni de la altii.Ei cand fac promisiuni afirma ca se vor si realiza.Cu toate acestea dupa 25 de ani ,de tranzitie, nu avem inca un Proiect de Dezvoltare Economico-Sociala pe termen mediu si lung care sa fie sustinut pentru implementare de catre toate fortele politice indifferent daca sunt la guvernare sau in opozitie.

Trebuie deci sa intelegem ca vom putea supravietuii ca societate si popor  numai in masura in care vom da prioritate intereselor nationale, familiei si traditiilor si vom invata sa ne sacrificam nu numai pentru interesul personal ci si pentru cel colectiv deoarece “Drepturile nu se dau ele se castiga” si pentru acesta trebuie sa fim uniti si sa actionam in consens cu cerintele intregii societati.

Cu speranta ca aceasta corespondenta este inceputul unei viitoare colaborari pentru promovarea in comun a interesului national, in plan intern si international, va rugam sa transmiteti conationalilior nostrii din  Italia, cu care veti fi in contact, framantarile si preocuparile noastre , pe care dorim sa le punem in practica impreuna.

Avand in vedere ca “Istoria o scriu intotdeauna invingatorii si nu invinsii” noi trebuie sa gasim modalitatile de a actiona pentru a nu fi “ invinsi”si a putea sa ne scriem singuri istoria in Secolul XXI .

Cu prietenie si solidaritate,
Constantin Cretu
Tel:0745500042

From: mihalea…
Sent: Friday, January 16, 2015 14:53
To: C.C.
Subject: Re: Istoria o scriu intodeanuan invingatorii nu ..invinsii.

Buna ziua.Am primit acest mesaj.Credeti ca se mai gasesc oameni corecti care sa mai schimbe mersul politicii in Romania?Eu merg in Italia si vad romanii de acolo care asteapta o schimbare si la noi.Ce puteti sa le mai promiteti oamenilor , dar sa se si realizeze? Toate cele bune.

Istoria o scriu intotdeauna invingatorii nu ..invinsii.

Stimate Prieten

Dupa cum sti sunt un sustinator al Constitutiei Cetatenilor(cu unele mici observatii) si am toata stima si respectul pentru initiatorul ei Dl . Prof.Constantin Cojocaru si toti  cei care o sustin.

Ideia de a se legaliza un partid cu titulatura de comunist are drept scop principal crearea conditiilor pentru realizarea unei reconcilieri nationale intre toate fortele politice si sociale din tara noastra.
Dupa cum cunosti” istoria o scriu invingatorii nu invinsii’ . Din pacate noi romani am scris istoria o perioada aplecati spre rasarit iar in present spre apus. Am avut prea putin timp pentru a ne  scrie istoria adevarata.Tocmai de aceea inca de la inceputul anilor 90 am sustinut ideia ca indiferent cum a fost scrisa istoria noastra trebuie sa avem curajul si demnitatea de o accepta fara ura si razbunare.
In acest context in momentul cand se preconiza distrugerea Mausoleului din Parcul Libertatii, astazi Parcul Carol, am facut interventii la autoritati sa nu se distruga acest monument si am propus ca in acest parc sa se faca si menumente ale luptatorilor anti-comunisti, anti-fascisti ,etc, intrucat si aceste miscari fac parte din instoria noastra nationala si ni le asuma ,astfel incat acest parc sa devina un Parc al Reconcilierii Nationale.

Am motivat propunerea aratand ca in Spania ,in anul 1936, a avut loc un razboi devastator in care societatea a fost divizata intre comunisti si franchisti. Dupa razboi poporul spaniol a avut intelepciunea de a face o reconciliere nationala,astfel incat indiferent de orientarea pe care au avut-o cetatenii acestei tari , sa se respecte si sa actioneze uniti pentru binele si prosperitatea tarii lor.
Rezultatele acestei intelepciuni nationale sunt vizibile astazi cand cetatenii romani merg sa lucreze in spania si nu invers.

Analizand realitatile din tara noastra constatam ca in present nici Partidul Liber nici Partidul Taranesc sau Partidul Conservator ,nu mai sunt partidele , nu mai au conducerile sau membrii  din perioada interbelica .Tot asa si un viitor  partid communist va trebuii sa corespunda in totalitate cerintelor Secolului XXI ,in care traim, iar promovarea Democratiei Participative in cadrul acestuia  ,il va face sa fie mai adaptat la conditiile prezentului decat tote celelalte partide politice .

Societatea Civila romaneasca are nevoie de unitate pentru a putea promova cu consecvanta si eficienta interesele nationale in plan intern si international.Cei care in ultimii 25 de ani prin promovarea unui anti-comunism feroce au reusit sa falsifice inclusiv istoria tarii nu au interes ca Societatea Civila romaneasca sa poata actiona in mod unitar pentru promovarea intereselor nationale.

Daca vom reusi sa inregistram acest partid communist modern(programul poate fi citit pe site-ul( http://pcr.info.ro),vom avea posibilitatea sa dovedim ,vanatorilor de vrajitoare, ca actualii comunisti, ca si actualii liberali, taranisti,socialisti social-democrati, etc.,traiesc in present nu in trecut si au scopuri  comune ,putand colabora pe plan intern cat si in cadrul Parlamentului European , pentru mentinerea Statului national,unitar, independent si suvern , intr-o Europa fara dublu standard, capabila sa asigure dezvoltarea si progresul  tuturor statelor membre .

Numai atunci cand vom resusi ca indiferent de titulatura  pe care o avem (comunisti, liberali, taranisti,socialisti,social-democrati , etc.) sa ne respectam si sa cooperam ,in calitate de cetateni responsabili ai acestei tari, care vor binele , progresul si prosperitatea  tari ,Sociatatea Civila nu va mai fi divizata putand actiona in mod unitar si eficient , atat pentru “ limitarea puterii excesive a guvernantilor si conducatorilor” cat si pentru a deveni “ un partener egal al Statului in promovarea interesuliui national in plan intern si international” intr-o lume multipolara, bazata pe respectarea dreptului international.

Cu prietenie si solidaritate,
Constantin Cretu

From: Marian
Sent: Wednesday, January 14, 2015 23:20
To: C. C.
Subject: Fwd: O noua rubrica adaugata pe site-ului Partidului Comunist Roman:http://pcr.info.ro referitoare la Socialsimul Participativ la inceputul Secolului XXI.

Regret din nou sa constat ca enumerati un sir de dificultati cu care va confruntati – si vor mai fi fiind multe altele – pe care nu le veti putea surmonta decat schimband configuratia intregului sistem, adica reformanduy-l pe temelia Constituteia Cetatenilor. Citind-o cu atentie veti putea regasi acolo foarte multe principii ale socialismului asa cum il prefigurati. Fara o astfel de lege de capatai nimic nu se va putea schimba, nici la noi, nici in alta tara.
In fond, ce deosebire poate exista intre ‘socializarea” pe care o evocati si nationalizarea vizata de Const. Cet. ? Sau intre democratia participativa si principiul suveranitatii poporului? Cum vor participa romanii la numirea sefului CNA sau a presedintelui BNR?
Si totusi, mai crede oare cineva ca va mai putea exista la n oi un veritabil partid de stanga cu 3,5 milioane de membri cotizanti – ei insisi convins-stangisti?

———- Forwarded message ———-
From: C. C.
Date: 2015-01-14 21:51 GMT+02:00
Subject: RE: O noua rubrica adaugata pe site-ului Partidului Comunist Roman:http://pcr.info.ro referitoare la Socialismul Participativ la inceputul Secolului XXI.
To: Grasul XXL

Stimate Domn

In present avem organizatii zonale ,pe care le vom extinde in acest an.Documentele de inregisrare sunt in present la Inalta Curte de Castie si Justitie.In cazul in care se va refuza inregistrarea  acest refuz va incalca in mod flagrant deontologia juridiciara.In motivatiile date de  justitie se mentioneaza ca  documentele programatice inaintate de noi  spre aprobare “nu contravin Legii Sigurantei Nationale” dar este posibil ca dupa inregistrare sa intreprindem actiuni contrare acesteia”.O astfel de abordare contravene flagrant  normelor judiciare in vigoare.Pentru noi este insa un argument ca putem trece la o organizare mai eficienta intrucat actiunile noastre nu vor  intra sub incidenta art.166 din Codul Penal ,asa cum se intampla, in present, cu o alta organizatie “comunista” care nu are nici o sansa de a fi inregistrata intrucat “ se declara continuatoare a fostului PCR “ si “ promoveaza” socializarea mijloacelor de productie” ceea ce Legea 14/2003 nu permite.

Din aceste considerente Justitia nu a permis nici schimbarea denumirii din PAS in PCR cu motivatia ca” daca vreti un partid communist ,face documente pentru un astfel de partid  , nu solicitati schimbarea denumirii , intrucat “Legea 14/2003 nu aproba decat partide  nou create”.

Principiile Democratiei Participative formulate de noi reprezinta cea mai moderna abordare , in plan social si politic , care poate asigura revenirea stangii autentice pe esicherul politic intern si international.
Toti cei care cred in relansarea stangii romanesti, pe baza principiilor Democratieie Participative, sunt invitati sa ni se alature.

Functiile in noul partid nu vor mai fi “functii de comanda” vor fi “functii de executie a hotararilor collective si de coordonare a activitatilor promovate in baza hotararilor comune”.In acest fel nu vom mai putea fi invinuiti de ca suntem “comunisti totalitaristi sau extremisti” pentru a intra sub incidenta Legii Siguarntei Nationale si nici a Codului Penal art.166.

Cu prietenie si solidaritate,
Constantin Cretu

From: Grasul XXL Sent: Wednesday, January 14, 2015 13:08
To: Constantin Cretu; pcr@pcr.info.ro
Subject: Re: O noua rubrica adaugata pe site-ului Partidului Comunist Roman:http://pcr.info.ro referitoare la Socialsimul Participativ la inceputul Secolului XXI.

Multumesc ,si va doresc multa sanatate si mult succes in relansarea PCR pe care o astept de mult timp .[As vrea sa stiu daca exista in orasele tarii filiale ale partidului]

On Monday, January 5, 2015 10:31 PM, Constantin Cretu <c.cretu@xnet.ro> wrote:

http://pcr.info.ro
pcr@pcr.info.ro

Stimati Prieteni

Desi cu intarziere, astazi ,s-a reusit postarea pe site-ul PCR (http://pcr/info.ro) a rubricii Socialismul-Participativ in care puteti recitii materialul “Socialismul Participativ  la inceputul Secolululi XXI,publicat pe 25 Decembrie 2009(inclusive in engleza si spaniola).

Varianta in limba romana poate fi citita si accesand direct :http://pcr.info.ro/socialismul-participativ/
In perioada urmatoare vom afisa si o  rubrica dedicata activitatilor de unificare a stangii romanesti ,careia dorim sa-i dam continuitae impreuna cu Dumneavoastra.

La Multi Ani pe 2015 Dumneavoastra si tuturor prietenilor  nostrii de idei si actiune !

Cu prietenie si solidaritate,
Constantin Cretu

Leave a Comment