Centenarul Partidului Comunist Roman
(8 Mai 1921 – 8 Mai 2021)

Stimati prieteni

Pe 8 Mai 2021 se vor implinii 100 de ani de la infiintarea Partidului Comunist Roman.Prin activitatea sa pe parcursul celor 100 de ani Partidul Comunist Roman a devenit un partid istoric in slujba poporului roman.

Perioada cea mai prolifica a Partidului Comunist Roman este cunoscuta sub denumirea de perioada Comunismului National Romanesc si s-a caracterizat prin promovarea unui nationalism pozitiv ,in interesul poporului roman ,iar internationalismul ,caracteristic partidelor comuniste, a fost abordat prin prisma interesului national.

In acest fel Partidul Comunist Roman a reusit sa valorifice cu maxim de eficienta resursele materiale si umane ale tarii, in favoarea poporului roman,sa obtina cele mai mai mari realizarii in domeniul economic si social ,din intreaga istorie milenara a poporului nostru iar in aprilie 1989 Romana a devenit singura tara din lume fara datorii externe.

Partidul Comunist Roman – Secolul XXI, inregistrat pe 27.06.2016 si inscris in Registrul Partidelor Politice la pozitia 135,pune la baza intregii sale activitatii promovarea Democratiei Particpative.

In plan extern,PCR-XXI ,actioneaza pentru a da continuitate relatiilor traditionale de prietenie si solidaritate ale poporului roman cu toate popoarele lumii,pentru dezvoltarea de Axe Stategice de Cooperare cu toate marile puteri industriale , pentru o politica de Neutralitate Activa a tarii si denuclearizarea Marii Negre si a Balcanilor.

In plan intern,PCR-XXI actioneaza ,cu prioritate, pentru realizarea in tara noastra a unei Economii Mixte de Piata si trecerea de la Statul Minimal actual la un Stat Participativ capabil sa asigure un echlibru, pe baza de eficienta ,intre proprietatea Publica si cea Privata. Intrucat doctrina de privatizare integrala a tari se dovedeste dezastruasa ,PCR-XXI,propune trecerea in responsabiitatea Statului,fara dreptul de a fi vandute, a resurselor naturale ale tarii si valorificarea lor in intersul poporului roman iar acolo unde nu se poate face direct sa se faca cooperari in cadrul carora partii romane sa-i revina peste 50%.

Pentru realizarea acestui Nou Spatiu Public , PCR-XXI, propune trecerea in Proprietate Publica,fara dreptul de instrainare, a patrimoniului PCR, UTC, Pioneri si UGSR, a proprietatilor Optantilor, platite de Statul roman proprietarilor in aur ,dupa 1920, a proprietatilor lui Emanoil Gojdu,oferite Statului roman ,prin testament ,a tuturor proprietatilor instrainate in mod ilegal si preluarea ,in regim de urgenta ,a tuturor intreprinderilor strategice, de interes national precum ARPECHIM Pitesti, OLTCHIM Rm.Valcea, Combinatul de Oteluri Speciale Targoviste si multe altele,pentru care proprietarii nu vor sa mai respecte prevederile contractuale.
Dupa cum are prevazut in Program (www.pcr.info.ro),PCR-XXI, militeaza pentru o Reconciliere nationala intre toate fortele politice din tara noastra astfel incat impreuna sa promoveze un Program de Dezvoltare Economico-Sociala a tarii pe termen mediu si lung care sa fie respectat si promovat de toate partidele aflate la guvernare.

Pornind de la proverbul potrivit caruia „drepturile nu se dau ele se castiga prin lupta”PCR-XXI ,actioneaza pentru ca societatea romaneasca , in ansamblul, sau sa devina ‘Un partener egal al Statului in promovarea interesului national” si „Sa fie capabila sa stopeze excesele de putere ale guvernantilor atunci cand iau dezizii contrare interesului national”.

Pe acesta linie PCR-XXI a sprijinit si va sprijini si in continuare initiativele de promovare a interesului national indiferent de partidul sau organizatia careia apartine initiativa.

PCR-XXI,militeaza pentru o Europa fara dublu standard formata din state nationale , independente ,suverane si unitare si capabila sa asigure dezvoltatea ,in mod egal a tuturor statelor membre .

PCR-XXI va actiona pentru crearea de locuri de munca in tara prin interzicerea exportului de materii prime neprocesate,pentru interzicerea vanzarii pamantului arabil in scopuri speculative si pentru crearea de facilitati intreprinzatorilor romani si cresterii salariilor astfel incat tot mai multi conationali aflati in strainatate sa poata reveni in tara.

Cu prietenie si solidaritate,

Constantin Cretu