Stimati prieteni

Pe 8 Mai 2021 se implinesc 100 de ani de la infiintarea Partidului Comunist Roman.Prin activitatea sa pe parcursul celor 100 de ani Partidul Comunist Roman a devenit un partid istoric in slujba poporului roman.

Perioada cea mai prolifica a Partidului Comunist Roman este cunoscuta sub denumirea de perioada Comunismului National Romanesc si s-a caracterizat prin promovarea unui nationalism pozitiv,in interesul poporului roman ,iar internationallismul ,caracteristic partidelor comuniste, a fost abordat prin prisma interesului national.

In acest fel Partidul Comunist Roman a reusit sa valorifice cu maxim de eficienta resursele materiale si umane ale tarii, in favoarea poporului roman,sa obtina cele mai mai mari realizarii in domeniul economic si social ,din intreaga istorie milenara a poporului nostrum, iar in aprilie 1989 Romana a devenit singura tara din lume fara datorii externe.

Partidul Comunist Roman – Secolul XXI, inregistrat pe 27.06.2016 si inscris in Registrul Partidelor Politice la pozitia 135,pune la baza intregii sale activitatii promovarea Democratiei Particpative si realizarea unui Nou Spatiu Public.

In plan extern,PCR-XXI ,actioneaza pentru a da continuitate relatiilor traditionale de prietenie si solidaritate ale poporului roman cu toate popoarele lumii,pentru dezvoltarea de Axe Stategice de Cooperare cu toate marile puteri industriale , pentru o politica de Neutralitate Activa a tarii si denuclearizarea Marii Negre si a Balcanilor.

In plan intern,PCR-XXI actioneaza ,cu prioritate, pentru realizarea in tara noastra a unei Economii Mixte de Piata si trecerea de la Statul Minimal actual la un Stat Participativ capabil sa asigure un echlibru, pe baza de eficienta ,intre proprietatea Publica si cea Privata. Intrucat doctrina de privatizare integrala a tari se dovedeste dezastruasa ,PCR-XXI,propune trecerea in responsabiitatea Statului,fara dreptul de a fi vandute, a resurselor naturale ale tarii si valorificarea lor in intersul poporului roman iar acolo unde nu se poate face direct sa se faca cooperari in cadrul carora partii romane sa-i revina peste 50%.

Pentru realizarea acestui Nou Spatiu Public , PCR-XXI, propune trecerea in Proprietate Publica,fara dreptul de instrainare, a patrimoniului Partidului Comunist Roman, Uniunii Tineretului Comunist, uniunii Nationale a Pionerilor si UniuniiGenerale a Sindicatelor din Romania , a proprietatilor Optantilor, platite de Statul roman proprietarilor, in aur, dupa 1920, a proprietatilor lui Emanoil Gojdu,oferite Statului roman ,prin testament ,a tuturor proprietatilor instrainate in mod ilegal si preluarea ,in regim de urgenta ,a tuturor intreprinderilor strategice, de interes national precum rafinaria ARPECHIM Pitesti, combinatul OLTCHIM Rm.Valcea, Combinatul de Oteluri Speciale Targoviste si multe altele,pentru care proprietarii nu vor sa mai respecte prevederile contractuale.

Dupa cum are prevazut in Programul sau pulicat inca de la inregistrare pe site-ul (www.pcr.info.ro),PCR-XXI, militeaza pentru o Reconciliere Nationala intre toate fortele politice din tara noastra astfel incat impreuna sa promoveze un Program de Dezvoltare Economico-Sociala a tarii pe termen mediu si lung care sa fie respectat si promovat de toate partidele aflate la guvernare si care nu exista de 31 de ani.

Pornind de la realitatea ca „drepturile nu se dau ele se castiga prin lupta”,PCR-XXI, actioneaza pentru ca societatea romaneasca , in ansamblul, sau sa devina” capabila sa stopeze excesele de putere ale guvernantilor atunci cand iau dezizii contrare interesului national” si prin cresterea responsabilitatii socilate “’un partener egal al Statului in promovarea interesului national,pe plan iontern si extern”.

Pe acesta linie PCR-XXI a sprijinit si va sprijini si in continuare initiativele de promovare a interesului national indiferent de partidul sau organizatia careia apartine initiativa.
PCR-XXI,militeaza pentru o Europa fara dublu standard formata din state nationale, independente ,suverane si unitare si capabila sa asigure dezvoltatea ,in mod egal a tuturor statelor membre.

PCR-XXI va actiona pentru crearea de locuri de munca in tara prin interzicerea exportului de materii prime si procesarea lor in tara,pentru interzicerea vanzarii pamantului arabil in scopuri speculative,pentru crearea de facilitati intreprinzatorilor romani si cresterea salariilor si pensiilor astfel incat tot mai multi conationali aflati in strainatate sa poata reveni in tara.
Folosim aceasta ocazie pentru a adresa tuturor partidelor comuniste, muncitoresti si progresiste din intrega lume chemarea de a actiona impreuna pentru stoparea genocidului sanitar si econoico-social, in curs de desfasutate pe plan mondial ,pentru respectarea caractetului national al statelor ,a independentei si suveranitatii lor,pentru neamestec in treburile interne ,pentru renuntarea la forta ,la amenintarea cu forta si embargourile, in relatiile internationale ,pentru pace, progress si cooperare internationala reciproc avantajoasa la nivel mondial.

Cu prietenie si solidaritate,
Constantin Cretu
Presedintele PCR-XXI
Bucuresti/04.05.2021

Nota:
In perspectiva acestei aniversari am fi deosebit de recunoscatori partidelor si organizatiilor politice care de-a lungul timpului au cooperat si au cunoscut activitatea Partidului Comunist Roman, in plan intern si international ,sa ne trimita scurte mesaje de solidaritate.
PCR-XXI, care se afla in prezent la CEDO pentru obtinerea denumirii de Partidul Comunist Roman ,isi desfasoara activitatea intr-o atmosfera total ostila datorita propagandei anticomuniste facute in scoli ,la toate nivelele si prin mijloacele mass-media, de 31 de ani.

Anul trecut la initiativa Presedintiei si a unor partide politice s-a hotarat ca in Casa Poporului,cladire emblematica a perioadei Comunismului National Romanesc ,construita cu banii din cotizatiile membrilor de partid ,nu de la bugetul de stat si in care in prezent functioneaza Parlamentul Romaniei, sa se organizeze un asa zis Muzeu al Crimelor Comunismului, fara a se tine seama de genocidul pe care poporul roman il sufera de 31 de ani prin plecarea in strainatate a peste 5 milioane de conationali ,vanzarea catre straini a peste 45% din terenul arabil al tarii,distrugerea industriei si vanzarea catre multinationale a resurselor minerale si padurilor tarii si cumularea unor datorii externe de peste 100 miliarde Euro.